TOP termékek

Szállítási mód

Aquafilter AICRO-L4-AQ speciális KDF® szűrő (nehézfém eltávolítására)

Aquafilter AICRO-L4-AQ speciális KDF® szűrő (nehézfém eltávolítására)
Aquafilter AICRO-L4-AQ speciális KDF® szűrő (nehézfém eltávolítására)

Az Aquafilter által gyártott AICRO-L4 szűrőbetét kókuszhéjból készült granulált, azaz szemcsés szerkezetű aktívszenet és speciális KDF-55® töltetet tartalmaz.

De mi is az a KDF®?

A KDF® mozaikszó, az angol "Kinetic Degradation Fluxion" kifejezésből, magyarul: a Kinetikai (mozgási) Degradációs (lebontás, szétbontás a kémiában) Folyamat rövidítése.

A KDF® technológia egy folyadékkezelési eljárás, a KDF® töltet pedig egy szabadalmaztatott vízkezelési anyag a víz és szennyvízkezeléshez. A KDF, mint anyag egy nagy tisztaságú réz-cink ötvözet.

A KDF-víztiszítás a redox (redukció-oxidáció) kémiai folyamaton alapszik. Az oxidáció elektron leadást, a redukció elektron felvételt jelent. E kémiai folyamat felhasználásával szűrik ki a vízből a klórt és a nehézfémeket. A KDF® vízszűrő úgy távolítja el az egészségre veszélyes klórt és a vízben oldott nehézfém kationokat, hogy belőlük elektron átadásával egyrészt ártalmatlan klorid ionokat, illetve kősót, másrészt a réz-cink ötvözethez tapadó, így a KDF® töltetű szűrőben maradó elemi fématomokat hoz létre. Ez a vegyi eljárás antibakteriális, alga-, gombaölő hatású és csökkenti a vízkőlerakódást. A KDF® technológia azáltal akadályozza meg a baktériumok, algák, gombák elszaporodását, hogy a redox folyamat hatására keletkező elektrolit a mikroorganizmusok számára elviselhetetlen környezetet teremt.

Bővebben
Gyártó :
Aquafilter
Szűrőbetét típusa, funkciója :
Nehéz fém eltávolítás
További adatok
4 010 Ft
Részletek

A KDF-55® felhasználási területei

A KDF-55 formulát a vezetékes víz tisztítására fejlesztették ki. A KDF-55 szabadalmaztatott víztisztító töltet a 100%-os tisztaságú réz-cink granulátumnak köszönhetően egyedi, innovatív és környezetbarát vízszűrő. Mivel magasabb hőmérsékletű és gyorsabb átfolyású víz esetén is hatékonyan működik, a ma ismert egyik legtökéletesebb módja a zuhanyvíz/csapvíz szűrésének. Alkamazásával világszerte találkozhatunk a háztartási vízszűrőkbe/zuhanyszűrőkbe építve (pl. Amerika, Nyugat-Európa, Távol-Kelet).  

További információk, KDF® labortesztek stb. megtekinthetőek az alábbi angolnyelvű weboldalon: www.kdfft.com

A KDF-55® szűrési hatékonysága a következő anyagok esetében: 

  • Ólom: 96,8%
  • Arzén: 98,1%
  • Kadmium: 86,7%
  • Higany: 99,9%

A szűrőbetét méretei: 12"x2,5" (285 mm x 66 mm)

A csatlakozás típusa: 1/4" NPT (belsőmenet)

Maximális szűrőkapacitás: 14 250 L vagy 6 hónap, amelyik hamarabb bekövetkezik.

Adatok
Szerelési típus
In-Line betét
Választható méret
12 x 2,5"
Cikkszám
aicro-l4-aq