TOP termékek

Szállítási mód

Aquafilter RO 5 Plusz - ozmózis víztisztító

Aquafilter RO 5 Plusz - ozmózis víztisztító
Aquafilter RO 5 Plusz - ozmózis víztisztító

Aquafilter - 5 lépcsős fordított ozmózis rendszer.
A membrán kapacitása 75 GDP ,ez lehetővé teszi napi 280 liter víz megtisztítását.
Az Aquafilter RX5 háztartási RO (Reverse Osmosis - fordított ozmózis) víztisztító konyhai mosogató alá, a vízhálózatra szerelhető, 5 lépcsős ivóvíztisztító berendezés, klasszikus (hagyományos, egyben legelterjedtebb) kivitelben, az egyik legnépszerűbb RO víztisztító termék.
A Fordított ozmózis (RO) rendszerű víztisztító eltávolítja a vízből: a lebegő szennyeződéseket (rozsda, homok, stb.), a vízkövet, a klórt és származékait, a vegyszereket, nehézfémeket, nitrátokat, az arzént, a hormonokat és gyógyszerszármazékokat, a vírusokat és baktériumokat, radioaktív részecskéket; röviden: az élő szervezetre káros, összes idegen anyagot.

Bővebben
Gyártó :
Aquafilter
További adatok
91 570 Ft
Részletek

1. 5 micronos üledékszűrő FCPS5 >>
2. GAC granulátumos aktív szén FCCA >> 
3. Tömbösített aktívszén FCCBL >> 
4. RO Membran TFC-75F >> 
5. Utó aktívszén szűrőbetét AICRO >>

A 0,0001mikronos RO membrán a vízből eltávolít mindenféle szennyeződést, beleértve a baktériumokat és vírusokat is.
A rendszerbe épített aktívszén szűrőbetét (AICRO) javítja a víz illatát és ízét.

A szűrési fokozatok:
1.lépcső: 5 mikronos üledék szűrőbetét (FCPS5) -polipropilén rostokból készül, az ivóvíz első szűrési szakaszához. Alacsony víznyomás esetén is kiválóan szűri a vízben lebegő szilárd anyagokat, homokot, iszapot, rozsdát.
Ezen kívül vegyszerálló és megakadályozza a mikroorganizmusok felszaporodását, azaz bekteriosztatikus hatású.
2.lépcső: GAC granulátumos aktívszén szűrőbetét (FCCA) szűrőbetétek az aktív szén- és a polipropilén üledékszűrők kombinációja. Az aktív szén réteg javítja a víz ízét és illatát, eltávolítja a szabad klór 99%-át,egyes növényvédő szerek 85%-át, oldószereket, aromás szénhidrogéneket, fenolt, benzolt és egyéb szerves vegyületeket. A polipropilén rost réteg pedig eltávolítja az üledékeket azaz a vízben lebegő szilárd anyagokat, homokot, iszapot, rozsdát. A kettős funkció miatt ez a betét közvetlenül is használható kapilláris membránok (UF) elé a víz előszűrése nélkül.
3. lépcső: tömbösített aktívszén szűrőbetét (FCCBL)
Az aktív szén blokk megnagyobbított szűrőfelülete mintegy 25%-kal nagyobb az egyéb szűrőbetéteknél. Javítja a víz ízét és illatát, eltávolítja a szabad klór 99%-át,egyes növényvédő szerek 85%-át, oldószereket, aromás szénhidrogéneket, fenolt, benzolt és egyéb szerves vegyületeket.
4. lépcső: RO membrán (TFC-75F)
Az RO membrán számos, a központi mag köré tekert vékony porózus, félátersztő filmrétegből áll. Kiváló hatékonysággal kiszűrik a vízben található szennyeződések 96-99%-át, a vírusokat, baktériumokat, oldott sókat illetve a 0,0001 mikrontól nagyobb méretű illékony szerves vegyületeket is.
5.lépcső: utó aktívszén szűrőbetét (AICRO)
Kókuszhéj aktív szénnel töltve,mely javítja a víz ízét és illatát, eltávolítja a szabad klór 99%-át,egyes növényvédő szerek 85%-át, oldószereket, aromás szénhidrogéneket, fenolt, benzolt és egyéb szerves vegyületeket.

A készlet tartalma:
- 1 db szűrő rendszer a hozzá tartozó szűrőbetétekkel
- 1 db Csaptelep (FXFCH17-C)
- 1 db bekötő idom csatlakoztatás a sarokszelepre: 3/8" vagy 1/2" méretben - a csomagban mindkettő található
- 1 db főelzáró 
- 1 db tartály a tisztított víz számára
- 1 db szűrőház kulcs
- 4 db bekötő cső: piros, fehér, kék, fekete
- 1 db teflon szalag a szereléshez

Az 5 lépcsős víztisztító méretei:
Szélessége: 40 cm
Mélysége: 15 cm
Magassága: 45 cm

A 15 literes tartály méretei:
Átmérője: 28 cm
Magassága: 38,5 cm

A szűrőbetétek élettartama:
1. 5 micronos üledékszűrő FCPS5
     3-6 hónap
2. GAC granulátumos aktív szén FCCA
     3-6 hónap
3. Tömbösített aktívszén FCCBL
     3-6 hónap
4. RO Membran TFC-75F
     24-36 hónap
5. Utó aktívszén szűrőbetét AICRO
     6-12 hónap

A RO víztisztító készülékek a vízben lévő lehetséges szennyeződéseket 95%-os szűrési hatékonysággal szűrik ki. A tiszta ozmózis víz minősége függ a tisztítandó víz minőségétől: a szennyezettségének mértékétől, a víz hőmérsékletétől és pH értékétől, továbbá a (hálózati) víznyomástól is. RO víztisztító készülékekben a membránszűrő által kiszűrt szennyeződések nagy része (ún. technikai víz formájában) a szennyvízhálózatba öblítődik és csupán néhány százaléknyit gyűjt a membrán magába. Ezáltal, illetve az előszűrők rendszeres karbantartásával (cseréjével) biztosított, hogy a RO víztisztítók membrán szűrője hosszútávon (akár 2-3 évig) hatékonyan "dolgozzon". A fordított ozmózis (RO) technológia végzi el a leghatékonyabb szűrést a víztisztítási technológiák közül!
A rendszert , szűrőbetéteket használati hideg víz szűrésére, kondicionálására fejlesztették ki, ezért nem használható mikrobiológiailag szennyezett vagy ismeretlen eredetű víz szűrésére.
A szűrőbetétek élettartamát befolyásolja a víz szennyezettségi foka.

Adatok
Szűrési technológia
Fordított ozmózis
Elhelyezés
Pult alatti
Cikkszám
RX55249516
Kiegészítő termékek