TOP termékek

Szállítási mód

Aquafilter RO 6 Plusz ozmózis víztisztító - dupla csappal

Aquafilter RO 6 Plusz ozmózis víztisztító - dupla csappal
Aquafilter RO 6 Plusz ozmózis víztisztító - dupla csappal

Aquafilter RO 6 plusz  egy 6 lépcsős, fordított ozmózis víztisztító rendszer, visszasózóval és dupla csappal.
A plusz jelzés a dupla csapra utal, illetve a robosztusabb, erősebb  konzolra valamint a nagyobb tiszta víz tartályra.
Az úgynevezett dupla csap lehetővé teszi, hogy a vízszűrő rendszerből két féle vizet tudjunk kiengedni. Egyik ágán visszasózott vizet, másik ágán pedig a visszasózó patron kihagyásával tudunk vizet vételezni.

A kicsi mikronméretnek köszönhetően ( 0,0001 mikron) kiszűri a vízben levő szinte összes szennyeződést, beleértve baktériumokat és vírusokat is.

A rendszer tartalmaz egy aktívszén utó szűrőbetétet is (AICRO), amely javítja a víz ízét, zamatát, illatát. A rendszer részét képezi egy AIMRO visszasózó egység is, amely az ásványi anyagok - mint pl kálcium, magnézium - vízbe való visszajuttatását végzi.

Bővebben
Gyártó :
Aquafilter
További adatok
99 470 Ft
Részletek

Az RX65259516 rendszer felépítése:
1.lépcső: FCPS5 - 5 mikronos üledék szűrőbetét
Ez a víztisztító szűrőbetét (üledékszűrő) polipropilén rostokból készül.Alacsony víznyomás esetén is kiválóan szűri a vízben található üledékeket 5 mikron felett. Kiszűri a homokot, iszapot, rozsdát, vízben lebegő szilárd anyagokat. Vegyszerálló és megakadályozza a mikroorganizmusok felszaporodását.

2.lépcső: FCCA - GAC granulátumos aktívszén szűrőbetét
Az FCCA szűrőbetét kókuszdió héjból készült aktív szén- és a polipropilén üledékszűrők kombinációja. Az aktív szén réteg javítja a víz ízét és illatát, eltávolítja a szabad klór 99%-át,egyes növényvédő szerek 85%-át, oldószereket, aromás szénhidrogéneket, fenolt, benzolt és egyéb szerves vegyületeket. A polipropilén rost réteg pedig eltávolítja az üledékeket azaz a vízben lebegő szilárd anyagokat, homokot, iszapot, rozsdát.

3.lépcső: FCCBL - tömbösített/préselt aktív szén szűrőbetét
Az FCCBL sorozatú víztisztító szűrőbetétek préselt aktív szén blokkból készültek. Az aktív szén blokk megnagyobbított szűrőfelülete mintegy 25%-kal nagyobb az egyéb szűrőbetéteknél. Javítja a víz ízét és illatát, eltávolítja a szabad klór 99%-át,egyes növényvédő szerek 85%-át, oldószereket, aromás szénhidrogéneket, fenolt, benzolt és egyéb szerves vegyületeket.

4.lépcső: TFC-75F - RO membrán
Kiváló hatékonysággal kiszűri a vízben található szennyeződések 96-99%-át, a vírusokat, baktériumokat, oldott sókat illetve a 0,0001 mikrontól nagyobb méretű illékony szerves vegyületeket is. A 75 GPD membrán naponta kb. 280 liter víz tisztítására képes.

5.lépcső: AICRO - aktívszén szűrőbetét
Szűrőbetét kókuszhéj aktív szénnel töltve,mely javítja a víz ízét és illatát. Ezen kívül eltávolítja a szabad klór 99%-át,egyes növényvédő szerek 85%-át, oldószereket, aromás szénhidrogéneket, fenolt, benzolt és egyéb szerves vegyületeket.

6.lépcső: AIMRO - visszasózó egység 
Feladata az ásványi anyagok (kálcium, magnézium) visszapótlása.
Az RO rendszeren megtisztított víz a visszasózó egységen áthaladva természetes mikroelemekkel, például kalciummal és magnéziummal dúsul. Ezeket a hasznos ásványi anyagokat és tápanyagokat (miután RO eltávolította) vissza kerülnek a vízbe, így mineralizált, pH-kiegyensúlyozott vizet hoz létre. Ezek a közegek alkalizálják és remineralizálják a vizet, emelve annak pH-ját. Csökkentik a savasságot a szervezetben, és természetes kalcium- és magnéziumionokat termelnek, amelyeket az emberi test képes hasznosítani.

A készlet tartalma:
- 6 lépcsős vízszűrő rendszer a szűrőbetétekkel együtt
- 1 db 15 literes tartály a tisztított víznek
- 1 db dupla csap
- 2 db szűrőház kulcs
- 1/4" -os cső a vízszűrő bekötéséhez
- Szerelvények a bekötéshez

A 6 lépcsős víztisztító méretei:
Szélessége: 40 cm
Mélysége: 15 cm
Magassága: 45 cm

A 15 literes tartály méretei:
Átmérője: 28 cm
Magassága: 38,5 cm

A szűrőbetétek élettartama:
1. 5 micronos üledékszűrő FCPS5 >>
     3-6 hónap
2. GAC granulátumos aktív szén FCCA >>
     3-6 hónap
3. Tömbösített aktívszén FCCBL >>
     3-6 hónap
4. RO Membran TFC-75F >>
     24-36 hónap
5. Utó aktívszén szűrőbetét AICRO >>
     6-12 hónap
6. Visszasózó egység AIMRO >>
     6-12 hónap

Az RO víztisztító készülékek a vízben lévő lehetséges szennyeződéseket 95%-os szűrési hatékonysággal szűrik ki. A tiszta ozmózis víz minősége függ a tisztítandó víz minőségétől: a szennyezettségének mértékétől, a víz hőmérsékletétől és pH értékétől, továbbá a (hálózati) víznyomástól is. RO víztisztító készülékekben a membránszűrő által kiszűrt szennyeződések nagy része (ún. technikai víz formájában) a szennyvízhálózatba öblítődik és csupán néhány százaléknyit gyűjt a membrán magába. Ezáltal, illetve az előszűrők rendszeres karbantartásával (cseréjével) biztosított, hogy a RO víztisztítók membrán szűrője hosszútávon (akár 2-3 évig) hatékonyan "dolgozzon".
A rendszert, szűrőbetéteket használati hideg víz szűrésére, kondicionálására fejlesztették ki, ezért nem használható mikrobiológiailag szennyezett vagy ismeretlen eredetű víz szűrésére.
A szűrőbetétek élettartamát befolyásolja a víz szennyezettségi foka. A szűrőbetétek élettartama a gyártó által javasolt időtartamok.

Adatok
Szűrési technológia
Fordított ozmózis
Elhelyezés
Pult alatti
Cikkszám
RX65259516
Kiegészítő termékek