TOP termékek

Szállítási mód

Nyomáscsökkentő szelep víztisztítókhoz, 1/4" 2,8 bar, Quick

Nyomáscsökkentő szelep víztisztítókhoz, 1/4" 2,8 bar, Quick
Nyomáscsökkentő szelep víztisztítókhoz, 1/4" 2,8 bar, Quick

Nyomáscsökkentő szelep vízhálózatra bekötött, nyomásfokozó szivattyúval ellátott(!), háztartási víztisztítókhoz (pl. Fordított ozmózis -RO- víztisztítók).
A nyomáscsökkentő szelep csatlakozásának típusa: QUICK gyorscsatlakozás.
6mm-es, műanyag csővezetékhez szerelhető.

Bővebben
Gyártó :
Egyéb gyártó
További adatok
3 700 Ft
Nincs raktáron
Részletek

Feladata: a nyomáscsökkentő szelep a víztisztítóba érkező víz nyomását 40 psi (2,78 bar) nagyságúra csökkenti, ha a nyomás ennél nagyobb, így a víztisztító berendezésben elkerülhetjük az esetleges túlnyomás okozta meghibásodás(ok) következtében történő vízszivárgást.
Ha 40 psi (2,78 bar) vagy az alatti víznyomással érkezik a víz a víztisztítóba, annak mértékét nem változtatja meg.

Felszerelése: egyszerű, nem kell hozzá egyéb csatlakozó az eszköz QUICK tip. gyorscsatlakozójának köszönhetően.
1. lépés: Zárjuk el a főelzáró csapot a víztisztító hidegvíz bekötésénél.
2. lépés: A nyomáscsökkentő szelepet a víztisztító elé, a főelzáró csap után, a jelölt áramlás irányának figyelembevételével csatlakoztassuk a rendszerbe a csővezeték megvágásával.
3. lépés: Nyissuk vissza a főelzáró csapot.
4. lépés: Bizonyosodjunk meg a szivárgásmentességről.

Anyaga: műanyag+fém
Csatlakozási méretek: 1/4" x 1/4"
Csatlakozás típusa: Quick
Max. működési nyomás: 230 psi (15,85 bar)
Átfolyás mértéke: 7,5 liter/perc, 100 psi (6,89 bar) nyomásnál
Max. működési hőmérséklet: 40°C

FONTOS! Amennyiben 5-6 bar-nál magasabb, illetve rendszeresen vagy alkalmanként valószínűsíthető, hogy 7 bar fölé emelkedik a hálózati víznyomás értéke*,
alkalmazzon nyomáscsökkentő szelepet a vízhálózatra közvetlenül bekötött víztisztítóhoz, amely a készülék üzemeléséhez szükséges optimális víznyomás feletti értéket lecsökkenti 3 bar körüli értékre és megvédi a készüléket az esetleges károsodástól.

* Megjegyzés a hálózati víznyomás értékéhez: a hálózati víznyomás átlagosan 3,5 bar körül van Magyarországon, amely azonban egyes területeken vagy időszakokban változhat. Hegyvidéken (pl. budai részeken) a helyi vízművek magasabb víznyomást biztosít, hogy a víz le tudja győzni a szintkülönbségeket. Továbbá hajnalonként - amikor alacsony a vízfogyasztás -, akár 10-12 bar körüli víznyomás is lehetséges a vízhálózaton. Az épületekben lévő vízvezeték hálózat elemei képesek elviselni 15 bar nyomást is, azonban a háztartási víztisztítók alkatrészei maximum 7 bar víznyomást bírnak ki. Ezért javasolt víznyomáscsökkentő szelep felszerelése, amellyel megvédhetjük a hálózatra bekötött, víznyomás alatt lévő háztartási víztisztítót egy esetleges károsodástól, magunkat pedig a vízszivárgás okozta káreseménytől és az ezzel járó kellemetlenségektől óvhatjuk meg.

Adatok
Választható méret
1/4"
Cikkszám
ZLV-FPV0104-40