TOP termékek

Szállítási mód

Nyomáscsökkentő szelep víztisztítókhoz, 1/4" 3,4 bár, Quick

Nyomáscsökkentő szelep víztisztítókhoz, 1/4" 3,4 bár, Quick
Nyomáscsökkentő szelep víztisztítókhoz, 1/4" 3,4 bár, Quick

Nyomáscsökkentő szelep vízhálózatra bekötött, háztartási víztisztítókhoz, vízszűrőkhöz.

Bővebben
Gyártó :
Egyéb gyártó
További adatok
3 700 Ft
Nincs raktáron
Részletek

A nyomáscsökkentő szelep csatlakozásának típusa: QUICK gyorscsatlakozás. 6mm-es, műanyag csővezetékhez szerelhető.

Feladata: a nyomáscsökkentő szelep a víztisztítóba/vízszűrőbe érkező víz nyomását 50 psi (3,4 bar)nagyságúra csökkenti, ha a nyomás ennél nagyobb, így a víztisztító berendezésben, vízszűrőben elkerülhetjük az esetleges túlnyomás okozta meghibásodás(ok) következtében történő vízszivárgást.

Ha 50 psi (3,4 bar) vagy az alatti víznyomással érkezik a víz a víztisztítóba, annak mértékét nem változtatja meg. Felszerelése: egyszerű, nem kell hozzá egyéb csatlakozó az eszköz QUICK tip. gyorscsatlakozójának köszönhetően.

  • 1. lépés: Zárjuk el a főelzáró csapot a hidegvíz bekötésénél.
  • 2. lépés: A nyomáscsökkentő szelepet a készülék elé, a főelzáró csap után, a jelölt áramlás irányának figyelembevételével csatlakoztassuk a rendszerbe a csővezeték megvágásával.
  • 3. lépés: Nyissuk vissza a főelzáró csapot.
  • 4. lépés: Bizonyosodjunk meg a szivárgásmentességről. Anyaga: műanyag+fém

Csatlakozási méretek: 1/4" x 1/4"
Csatlakozás típusa: Quick Max. működési nyomás: 230 psi (15,85 bar) Átfolyás mértéke: 7,5 liter/perc, 100 psi (6,89 bar) nyomásnál Max. működési hőmérséklet: 40°C

FONTOS! Amennyiben 5-6 bar-nál magasabb, illetve rendszeresen vagy alkalmanként valószínűsíthető, hogy 7 bar fölé emelkedik a hálózati víznyomás értéke*, a vízhálózatra közvetlenül bekötött víztisztítóhoz, vízszűrőhöz alkalmazzon nyomáscsökkentő szelepet, amely a normál üzemi körülményekhez szükséges optimális víznyomás feletti értéket lecsökkenti 3,4 bar körüli értékre és megvédi a készüléket, a vízszűrőt az esetleges károsodástól.

* Megjegyzés a hálózati víznyomás értékéhez: a hálózati víznyomás átlagosan 3,5 bar körül van Magyarországon, amely azonban egyes területeken vagy időszakokban változhat. Hegyvidéken (pl. budai részeken) a helyi vízművek magasabb víznyomást biztosít, hogy a víz le tudja győzni a szintkülönbségeket. Továbbá hajnalonként - amikor alacsony a vízfogyasztás -, akár 10-12 bar körüli víznyomás is lehetséges a vízhálózaton. Az épületekben lévő vízvezeték hálózat elemei képesek elviselni 15 bar nyomást is, azonban a háztartási víztisztítók alkatrészei maximum 7 bar víznyomást bírnak ki. Ezért javasolt víznyomáscsökkentő szelep felszerelése, amellyel megvédhetjük a hálózatra bekötött, víznyomás alatt lévő háztartási víztisztítót, vízszűrőt egy esetleges károsodástól, magunkat pedig a vízszivárgás okozta káreseménytől és az ezzel járó kellemetlenségektől óvhatjuk meg.

Adatok
Választható méret
1/4"
Cikkszám
ZLV-FPV0104-50